Volledig scherm

Kerstbomen zijn weer geld waard in januari

ZUTPHEN - De kerstdagen zijn weer achter de rug, maar voor veel kinderen gaat het feest nu pas beginnen. Zij verkneukelen zich bij de gedachte dat ze tientallen euro's kunnen verdienen aan de talrijke kerstbomen die ze de komende dagen gaan inzamelen. Wat een kerstboom waard is en waar en wanneer bomen kunnen worden ingeleverd, blijkt uit onderstaand overzicht.

Vijftig eurocent. Dat is net als afgelopen jaar een kerstboom waard in de gemeente Zutphen. Kerstbomen inleveren, kan woensdag 7 januari tussen 18.30 en 19.30 uur op de volgende locaties: de rand van het speelveld tegenover de ingang van de volkstuinen aan de Lage Weide in Warnsveld; het speelterrein aan de Mulderskamp in de wijk De Hoven, het trapveld van 'De groene wig' tussen de A. de Waallaan 3 en Joh. Naberlaan 4 en naast de waterwoningen aan de Canadasingel nabij de Kerkhofweg; het trapveld aan de Schimmelpennincklaan, de speelweide aan de Stokebrand tegenover serviceflat De Brink, het speelveld ten noorden van het Zwanevlot en ten zuiden van de Laan naar Eme. Alle kerstbomen worden verbrand. Om 19 uur gaat overal de fik erin. De kerstboomscore bedroeg begin dit jaar 3827 stuks. Het record, 4512 bomen, stamt uit 1998. De kerstboominzameling in de gemeente Brummen was afgelopen januari goed voor een record. In totaal werden in Brummen en Eerbeek liefst 2600 bomen ingezameld. Brummen hanteert een kerstboomvergoeding van vijftig eurocent.

De kerstboominleverdag is woensdag 7 januari van 12.30 tot 16 uur. Brummen heeft twee inleverlocaties: het gemeentelijk afvaldepot aan de Arnhemsestraat en park 't Goor aan de Troelstralaan. In Eerbeek zijn er drie locaties: de gemeentewerf aan de Ringlaan, het grasveld op de hoek Volmolensweg/Poelkampstraat en basisschool Johannes Huiskamp aan de Derickxkamp. Alle ingeleverde bomen worden tot compost verwerkt.

Bronckhorst combineert de kerstboominzameling met een bijzondere vuurwerkafvalinzameling. Schoolkinderen kunnen naast kerstbomen ook volle zakken met vuurwerkafval inleveren voor een extra zakcentje. Een kerstboom levert vijftig eurocent op. Voor een volle zak vuurwerkresten geldt hetzelfde bedrag plus een tegoedbon van twee euro van de Welkoop, in het nieuwe jaar te besteden aan vuurwerk. De speciale vuurwerafvalzakken zijn eerder deze maand huis-aan-huis verspreid.Kerstbomen en vuurwerkzakken kunnen woensdag 7 januari worden ingeleverd tussen 13.30 en 15.30 uur. In Vorden kan dit bij de gemeentewerf aan Het Hoge; in Wichmond op het evenemententerrein aan de Baakseweg; in Baak op de speelplaats aan de Bobbinkstraat en in Steenderen aan het Burgemeester Buddinghplein. De bomen worden versnipperd.

De kerstboomscore voor Bronckhorst bedroeg afgelopen januari 2473 stuks tegen 1473 in 2007. Dat jaar leverde een kerstboom nog twintig eurocent op.

Zutphen