Volledig scherm
Producent Bryan van Baardewijk voor de Kickboksschool in Warnsveld. Foto: Iris Verbunt

Kickboksschool Warnsveld als filmset veelbelovend in ‘Bloed Kruipt’

WARNSVELD - „Ik moet en zal winnen!” Actrice Milou van Duijnhoven staat in de ring en zit helemaal in haar rol. Vier dagen lang is kickboksschool Rocky Fit in Warnsveld de filmset van ‘Bloed Kruipt’. De 25 minuten durende film is een afstudeerproject van studenten aan de Filmacademie en vertelt het verhaal van de 23-jarige kickbokser Kim en haar zoektocht naar erkenning.

„Ik geloof dat de film heel veel potentie heeft”, vertelt de producent Bryan van Baardewijk. Hij en zo’n veertig andere studenten uit Amsterdam vertoeven gedurende de opnames in het dorp om aan het project te werken. Van Baardewijk woont en studeert in Amsterdam, maar komt oorspronkelijk uit Beuningen, Gelderland. „Ik wilde de film graag een keer ergens anders opnemen dan in Amsterdam”, legt hij uit. „Dat hebben we nu wel een keer gezien.”

Gelderse achtergrond
Vanwege zijn Gelderse roots zocht hij een locatie in het oosten. Een van zijn studiegenoten, tevens production designer van de film, groeide op in Zutphen en is bekend met de boksschool in Warnsveld. Van Baardewijk: „Het is een mooie boksschool, erg geschikt voor onze film. Oorspronkelijk was de sportschool een brandweerkazerne.”
In overleg met de sportschoolhouder maken de studenten gebruik van de ring. „We beginnen om vier uur in de morgen en draaien tot drie uur ‘s middags, zo kunnen er daarna nog lessen worden aangeboden”, legt de producent uit. „Het zijn lange, intensieve dagen. Je leven staat een aantal maanden in het teken van de film, maar het voelt niet als werken omdat ik het zo leuk vind.”

Alle details
Het project wordt erg serieus genomen door de studenten. „Over elk detail denken we na. De hoofdrolspeelster Milou is net afgestudeerd als actrice, maar ze is ook een kickbokser. Voor de opnames is ze al geruime tijd aan het trainen en heeft ze haar voedingspatroon aangepast. We willen dat het boksen geloofwaardig overkomt.”
In april begonnen Van Baardwijk en zijn crew met de film en in juni zal ‘Bloed Kruipt’ in première gaan op het Keep an Eye Film Festival. „We hebben ook een samenwerking met KRO/NCRV en september volgend jaar wordt de film op tv uitgezonden.” Voor de producent worden het spannende tijden. „Ik geloof dat de film potentie heeft, maar het is altijd afwachten hoe de buitenwereld het beoordeelt.”

Volledig scherm
De kickboksschool in Warnsveld. Foto: Iris Verbunt

Zutphen