Mathijs ten Broeke (30). De wethouder uit Zutphen staat op de kandidatenlijst van de SP voor de landelijke verkiezingen in maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Mathijs ten Broeke (30). De wethouder uit Zutphen staat op de kandidatenlijst van de SP voor de landelijke verkiezingen in maart. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Kiezersbedrog? Wethouder Zutphen op kandidatenlijst Tweede Kamer, maar wil helemaal niet naar Den Haag

Op de kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart prijkt een opvallende naam uit Zutphen. Wethouder Mathijs ten Broeke (30) stelt zich verkiesbaar namens de socialisten. Maar een zetel in de Tweede Kamer ziet hij helemaal niet zitten.

 1. Roel uit Tonden druk met verbouwing vanwege dakbrand, maar zet per ongeluk bijna zelf woning in lichterlaaie
  PREMIUM

  Roel uit Tonden druk met verbouwing vanwege dakbrand, maar zet per ongeluk bijna zelf woning in lichter­laaie

  Hij is nog bezig met een verbouwing na een vorige brand, maar zag maandagavond bijna zijn hele huis huis in vlammen opgaan. Roel Schouten uit Tonden lette even niet op toen hij de woonkamer verliet. Bij terugkomst stond zijn bureaustoel in de fik. De brandweer arriveerde tijdig aan de Hoevesteeg, waardoor het met een sisser afliep. ,,Ik schoof zonder na te denken de bureaustoel tegen de houtkachel aan.”
 2. ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel
  PREMIUM

  ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel

  ‘There are no mistakes, just happy accidents’. Was getekend: cultschilder Bob Ross. Hele generaties groeien nog steeds op met zijn hypnotiserende schilder-halfuurtjes, waarin hij de ene na de andere almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds in een moordend tempo uit zijn penseel toverde. Voor het eerst is er een tentoonstelling louter met zijn werk. In Museum More in Gorssel.

Zutphen