Volledig scherm
PREMIUM
De keien van de Groenmarkt worden letterlijk en figuurlijk gezien als struikelblokken, ze zijn volgens marktkooplieden gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. © Arjan Gotink

Kijk uit op de keien van markt in zowel Zutphen als Lochem

Marktkooplieden plaatsen zelf borden om te waarschuwen voor de bestrating van de Zutphense Groenmarkt. Ook in Lochem vormden de keien op de markt punt van discussie.

Ouderwetse gevelpanden en kasseien op de grond. Met het aangezicht van Groenmarkt in Zutphen lijkt weinig mis. Toch is niet iedereen blij met de pittoreske straat in de Zutphense binnenstad. Met name de kasseien zorgen voor problemen.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen