Volledig scherm
PREMIUM
De keien van de Groenmarkt worden letterlijk en figuurlijk gezien als struikelblokken, ze zijn volgens marktkooplieden gevaarlijk voor voetgangers en fietsers. © Arjan Gotink

Kijk uit op de keien van markt in zowel Zutphen als Lochem

Marktkooplieden plaatsen zelf borden om te waarschuwen voor de bestrating van de Zutphense Groenmarkt. Ook in Lochem vormden de keien op de markt punt van discussie.

Ouderwetse gevelpanden en kasseien op de grond. Met het aangezicht van Groenmarkt in Zutphen lijkt weinig mis. Toch is niet iedereen blij met de pittoreske straat in de Zutphense binnenstad. Met name de kasseien zorgen voor problemen.

  1. Topman Gelre krijgt geen salarisverhoging
    PREMIUM

    Topman Gelre krijgt geen salarisver­ho­ging

    Gelre ziekenhuizen hebben tevergeefs geprobeerd om via de rechter af te dwingen dat topman Michel Galjee meer mag verdienen dan de jaarlijkse 179.000 euro die is toegestaan in de Wet Normering Topinkomens (WNT). Dat blijkt uit een uitspraak van de rechtbank Midden-Nederland. Gelre had een zaak aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omdat het vindt dat er sprake is van een exceptionele situatie bij de ziekenhuizen. Daarom zou Galjee meer mogen verdienen dan 179.000 euro per jaar.

Zutphen