Kiki Barink uit Zutphen hoeft voor haar studie niet op en neer naar school en heeft dus alle tijd om kaarten te schrijven. In dit geval voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Barink uit Zutphen hoeft voor haar studie niet op en neer naar school en heeft dus alle tijd om kaarten te schrijven. In dit geval voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege het coronavirus. © PVG

Kiki (19) uit Zutphen stuurt kaartjes aan kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren door corona: ‘Ik hamster kaarten’

Binnenblijven, afstand houden, veel fysiek contact vermijden: het coronavirus heeft grote negatieve impact op het dagelijks leven. Toch levert deze situatie ook mooie initiatieven en daardoor nieuwe contacten tussen mensen op, blijkt uit een rondgang door de regio.

  1. Van alle kanten komt #coronahulp op gang: tekeningen voor eenzame ouderen, boodschappen voor zieken

    Van alle kanten komt #coronahulp op gang: tekeningen voor eenzame ouderen, boodschap­pen voor zieken

    NIJMEGEN / ARNHEM - Terwijl het openbare leven in Nederland steeds meer tot stilstand komt vanwege de coronacrisis, regent het online oproepjes van mensen die hulp aanbieden aan ouderen, zieken of werkenden. Via berichten met de hashtag #coronahulp hebben honderden Nederlanders al aangeboden om boodschappen te doen voor mensen die de deur niet uit kunnen, op de kinderen van zorgpersoneel te passen of de hond uit te laten.