Kiki Barink uit Zutphen hoeft voor haar studie niet op en neer naar school en heeft dus alle tijd om kaarten te schrijven. In dit geval voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Kiki Barink uit Zutphen hoeft voor haar studie niet op en neer naar school en heeft dus alle tijd om kaarten te schrijven. In dit geval voor kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren vanwege het coronavirus. © PVG

Kiki (19) uit Zutphen stuurt kaartjes aan kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren door corona: ‘Ik hamster kaarten’

Binnenblijven, afstand houden, veel fysiek contact vermijden: het coronavirus heeft grote negatieve impact op het dagelijks leven. Toch levert deze situatie ook mooie initiatieven en daardoor nieuwe contacten tussen mensen op, blijkt uit een rondgang door de regio.

Waar sommige mensen ervoor kiezen om extra pakken wc-papier of groenteblikken in te slaan, richt Kiki Barink (19) uit Zutphen zich op het rek met kaarten in de winkel. ,,Anderen hamsteren wc-papier, ik hamster kaarten, haha", zegt Barink. Sinds vanochtend heeft ze al een flinke lading op de post gedaan en de nieuwste stapels liggen klaar om volgeschreven te worden.

De kaartjes gaan naar wildvreemden. ,,Ik stuur kaarten aan jonge kinderen die hun verjaardag niet meer kunnen vieren vanwege het coronavirus.” Via sociale media heeft ze contact met de ouders gezocht. De kaarten uit Zutphen gaan naar onder meer Zuid-Holland en Noord-Brabant. 

Zutphen