Het zonnebloemenlint in 2019, 25 kilometer lang, dwars door de gemeente Lochem. De bijenpopulatie is behoorlijk gegroeid en de biodiversteit is toegenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zonnebloemenlint in 2019, 25 kilometer lang, dwars door de gemeente Lochem. De bijenpopulatie is behoorlijk gegroeid en de biodiversteit is toegenomen. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Klaar met de aanblik van al die maïs? Voor een euro koop je een metertje zonnebloemlint

Wie in de gemeenten Lochem en Bronckhorst de uitgestrekte gras- of straks maïsvelden zat is, kan dit jaar opnieuw via crowdfunding zonnebloemranden laten aanleggen. Voor 11 euro staat er al een strook van 10 meter met zonnebloemen op de weilanden. 

  1. Een nieuw leven beginnen? Ga eens langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn pont (nog steeds) te koop staan
    PREMIUM

    Een nieuw leven beginnen? Ga eens langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn pont (nog steeds) te koop staan

    Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn veerpont en het veerrecht van het Bronkhorster veer inmiddels vijf jaar te koop staan. Er hebben zich het afgelopen jaar twee serieuze kandidaten gemeld, maar beiden haakten toch af. En dus vaart de oude pontbaas (71) gewoon weer heen en weer. Tot hij een overname kandidaat heeft gevonden. ,,Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, het is echt geen kantoorbaan”