Volledig scherm
De supermarkt van Coop in Zutphen, vlak na de overval. © Judah Bolink

Klant jaagt man met 'vuurwapen' de Coop uit in Zutphen

Een nog onbekende man heeft woensdagavond voor grote opschudding gezorgd in de supermarkt van Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen. Hij schreeuwde dat hij bezig was met een 'nepoverval' en toonde daarbij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Het incident duurde niet lang, maar wekte veel angst bij personeel en klanten van de supermarkt. De politie werd gealarmeerd en was binnen enkele minuten ter plaatse. Toen was de man - een klant joeg hem weg - alweer vertrokken. De politie heeft een Burgernet uitgedaan in de hoop de man alsnog op te kunnen sporen. Het signalement: een donkere man, 1.80 meter, 25-30 jaar, zwarte jas/hoody+cap, zwarte joggingbroek van het merk Adidas met witte strepen aan de zijkant. 

Beangstigend

Volgens een medewerker van de supermarkt oogde de man verward. ,,Hij schreeuwde dat het ging om een 'nepoverval' en zei vervolgens bij de kassa's dat het niet echt was. Zijn wapen was ook nep. Dat betekent niet dat het niet beangstigend was. Dat was het namelijk wel."

De winkel is meteen gesloten. De politie doet onderzoek in en rondom de supermarkt in de wijk Noordveen. De man maakte geen buit bij de 'poging tot overval'.

Zutphen