Volledig scherm
Zangkoor Cappella Bronckhorst kreeg zaterdag een koninklijk tintje. © GinoPress B.V.

Koninklijke onderscheiding voor zangkoor Cappella Bronckhorst

Het dit jaar 100-jarige zangkoor Cappella Bronckhorst is zaterdag koninklijk onderscheiden. Uit handen van loco-burgemeester Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst ontving het gezelschap een Koninklijke Erepenning. 

Het zangkoor werd in maart 1919 opgericht onder de naam Zanglust. In 2007 kreeg het de naam Cappella Bronckhorst. Eén van de leden, Henny Vlogman-Vleemingh (67) uit Vorden, werd koninklijk onderscheiden voor haar werkzaamheden voor het koor. Alsmede haar inzet bij de protestantse kerk en hospice in Zutphen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Op 2 november geeft Cappella Bronckhorst een jublieumconcert in de dorpskerk in Steenderen

  1. Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Brandon neemt altijd de trap en eet volgens de Schijf van Vijf en hoopt dat heel Aventus zijn voorbeeld volgt

    Gezond was Aventus aan de Middelweg in Deventer al, maar de locatie is vanaf nu nóg gezonder. Na het vignet voeding, dat drie jaar geleden in de wacht werd gesleept, is nu dat voor roken, alcohol- en drugspreventie binnen en wordt gewerkt aan het bemachtigen van het derde vignet. De Deventer locatie is de proeftuin en het voorbeeld voor de rest van Aventus. Vandaag komt staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek.

Zutphen