Zangkoor Cappella Bronckhorst kreeg zaterdag een koninklijk tintje.
Volledig scherm
Zangkoor Cappella Bronckhorst kreeg zaterdag een koninklijk tintje. © GinoPress B.V.

Koninklijke onderscheiding voor zangkoor Cappella Bronckhorst

Het dit jaar 100-jarige zangkoor Cappella Bronckhorst is zaterdag koninklijk onderscheiden. Uit handen van loco-burgemeester Willem Buunk van de gemeente Bronckhorst ontving het gezelschap een Koninklijke Erepenning. 

Het zangkoor werd in maart 1919 opgericht onder de naam Zanglust. In 2007 kreeg het de naam Cappella Bronckhorst. Eén van de leden, Henny Vlogman-Vleemingh (67) uit Vorden, werd koninklijk onderscheiden voor haar werkzaamheden voor het koor. Alsmede haar inzet bij de protestantse kerk en hospice in Zutphen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Op 2 november geeft Cappella Bronckhorst een jublieumconcert in de dorpskerk in Steenderen

  1. Gemist? Vechtende steenmarters in Colmschate, brandstichter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Gemist? Vechtende steenmar­ters in Colmschate, brandstich­ter Ermelo zet zichzelf in de fik

    Je bent ze liever kwijt dan rijk als ze zich rondom je huis begeven: steenmarters. De dieren richten veel schade aan, terwijl je ze overdag amper ziet. In Colmschate lieten twee steenmarters zich deze week wel overdag zien, tijdens een potje vechten in een woonwijk. Het verhaal over de vechtende steenmarters was een van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard is. Een overzicht van nog meer verhalen die het teruglezen waard zijn:

Zutphen