Elmar Hesselink, coach van KVZ , bekijkt in de slotfase van de laatste wedstrijd van het seizoen het stuk los gekomen kunstgras onder het toeziend oog van de scheidsrechter.
Volledig scherm
PREMIUM
Elmar Hesselink, coach van KVZ , bekijkt in de slotfase van de laatste wedstrijd van het seizoen het stuk los gekomen kunstgras onder het toeziend oog van de scheidsrechter. © Pim Velthuizen

Korfballers KVZ krijgen belofte dat kunstgras voor het nieuwe seizoen hersteld is

De gemeente Zutphen gaat in de zomer broodnodige reparatiewerkzaamheden uitvoeren aan het kunstgras van korfbalvereniging KVZ. ,,Groot onderhoud’’, laat Zutphen weten, nadat het flink verouderde veld afgelopen weekend voor commotie op Sportcomplex Zuidveen zorgde.

De voorzitter die met een rol duct tape het veld op moet om de laatste seizoenswedstrijd van het eerste team tot een goed einde te kunnen brengen. Het was een vreemd gezicht zaterdag tijdens de laatste competitieronde op Sportcomplex Zuidveen, waar de Zutphense korfballers van KVZ de buitenwedstrijden afwerken. Het kunstgras van het hoofdveld vertoonde al lange tijd scheuren. De scheidsrechter bij het eerste team van KVZ concludeerde in de loop van de wedstrijd dat de veiligheid van spelers niet langer gewaarborgd kon worden. De rol duct tape van voorzitter Henk Jan Milius bracht uitkomst, waardoor de wedstrijd toch nog uitgespeeld kon worden.

Zutphen