Pier Eringa staat op punt personeel van Gelre ziekenhuizen in Zutphen een harde boodschap te brengen. Het ziekenhuis in Zutphen wordt vanwege financiële problemen uitgekleed.
Volledig scherm
PREMIUM
Pier Eringa staat op punt personeel van Gelre ziekenhuizen in Zutphen een harde boodschap te brengen. Het ziekenhuis in Zutphen wordt vanwege financiële problemen uitgekleed. © Arjan Gotink

Kraamka­mers in Zutphen gaan dicht: banken dwingen Gelre ziekenhui­zen tot hard ingrijpen

Onder druk van banken en zorgverzekeraars moet Gelre ziekenhuizen hard ingrijpen. Kind van de rekening is het ziekenhuis in Zutphen, waar de kraamkamers voor bevallingen verdwijnen en de spoedeisende hulp en IC-zorg worden afgeschaald.

28 reacties

 • R Peters

  2 maanden geleden
  Lentekind@volgens mij ben jij een oude man, die nog nooit een bevalling heeft meegemaakt. Als er iets niet goed gaat, telt elke minuut, en dan liggen Apeldoorn, Deventer, Doetinchem op een half uur rijden van Zutphen. En de SEH afschalen Vraag me af wat dat gaat betekenen, voor een hartaanval, trauma etc., ook een half uur rijden??? Mogen we alleen nog met een gebroken pols of been naar de SEH in Zutphen in de toekomst.
 • Zuzanne Buitenhuis

  2 maanden geleden
  @Lentekind, helemaal niet erg bij een geplande bevalling. Maar aangezien we in Nederland nog heel erg vertrouwen op thuisbevallingen is het reëel dat er bij nood alsnog uitgeweken moet worden naar een ziekenhuis. Dan telt elke minuut. Nu ga je een verschuiving zien van vrouwen die normaal een thuisbevalling zouden overwegen, maar uit angst voor te veel tijdverlies bij complicaties alsnog het ziekenhuis verkiezen. Met als gevolg, nog meer druk op omliggende ziekenhuizen.
 • Erik Biesemaat

  2 maanden geleden
  @ Lentekind-de Jong, als het alleen om de kraamkamers zou gaan zou ik u nog enigszins kunnen volgen. Maar ook de SEH wordt afgeschaald en uit de mond van een saneerder als Eringa klinkt mij dat tamelijk onheilspellend in de oren. Bovendien denk ik niet dat dit het einde van de ‘operatie’ (hoe toepasselijk ….) is.
 • Schoonewille

  2 maanden geleden
  Gelaten zien we de ziekenhuizen en de zorg in het algemeen uitgemergeld worden omwille van de dure automatiseringspakketten en cursussen en opleidingen ten gunste dergelijke pakketten.Automatiseringsbedrijven en computerbedrijven varen er wel bij om ongemerkt een flink deel van de zorggelden op te souperen!! Wie kan nog snappen dat zorg aan mensen nog centraal staat??Neem o.a. ook de reclame items van zorgverzekeraars via allerlei kanalen?Schandalig dat dit gedrag vertoont en gehonoreerd wordt!
 • Alfred Westdorp

  2 maanden geleden
  Gelre Ziekenhuis Zutphen als pand is destijds zodanig gebouwd, dat het in de toekomst makkelijk omgevormd zou kunnen anders dan een ziekenhuis. De vraag was alleen of en wanneer dit van toepassing zou zijn.