Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg klaslokaal op een basisschool. © ANP

Kwart basisscholen vandaag dicht door staking van leerkrachten

Van stakingsmoeheid is in de regio Zutphen en Achterhoek nog geen sprake. Op ruim een kwart van de basisscholen blijven de deuren vandaag gesloten. Maar eenvoudig was die beslissing voor scholen niet.

De leerkrachten, schoolleiders en ander onderwijzend personeel van die scholen leggen vandaag het werk neer om te benadrukken dat meer investeringen in het onderwijs noodzakelijk zijn. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse scholen en een inventarisatie van de Algemene Onderwijsbond (AOb), de initiatiefnemer van de staking. 

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

Zutphen