Laatste scholieren beklimmen Sint Janskerk

VideoRuim 1500 scholieren uit Zutphen hebben de afgelopen weken de Sint Janskerk beklommen voor het educatieproject dat is gehouden tijdens de grote verbouwingen van de toren. Woensdag waren de leerlingen uit mavo 2 van Het Stedelijk de laatste mazzelaars die uitgebreid van het uitzicht konden genieten.

“Wauw”, bracht de 14-jarige Veerle Westerink uit terwijl ze met haar vriendinnen Nina Rid en Lara van Kampen selfies maakte bij de top van de kerk. Voor het educatieproject zijn om de bouwsteigers extra steigers geplaatst om de toren te beklimmen. “Wat een uitzicht en wat een mooi verhaal zit er eigenlijk achter de kerktoren. Daar sta je niet bij stil. Het is best uniek dat we deze kans krijgen om de toren te beklimmen.”

Voor andere geïnteresseerden is de kerktoren nog te bezoeken op zaterdag tot 7 april. Als de steigers 14 april nog staan kan dan voor het laatst de toren beklommen worden.

Volledig scherm
Scholieren genieten van het uitzicht op de Sint Janskerk in Zutphen. © Merten Simons
  1. Voorst haalt opgelucht adem: straatverlichting langs Rijksstraatweg doet het (deels) weer
    Update

    Voorst haalt opgelucht adem: straatver­lich­ting langs Rijks­straat­weg doet het (deels) weer

    Inwoners van Voorst maakten zich de afgelopen periode zorgen over de veiligheid op de Rijksstraatweg. Wekenlang werkte de straatverlichting langs een gedeelte van de drukbereden provinciale weg niet. Dit betekende dat ook het zebrapad bij de nieuwe Coop niet verlicht was. De provincie meldde woensdagmiddag dat een aannemer het probleem heeft opgelost en dat de straatverlichting weer zou moeten werken. Maar dat bleek niet overal het geval.

Zutphen