Volledig scherm
© ANP

Leden moeten oordelen: doorgaan met windmolenplan bij Zutphen/Eefde?

Over ruim een maand is bekend of de vier initiatiefnemende energiecoöperaties hun plan om te komen tot twee windmolens bij Zutphen/Eefde doorzetten. Alle vier de coöperaties houden de komende weken ledenvergadering om een go or no go – doorgaan of niet- te bepalen. 

De vier coöperaties die het plan voor twee windmolens bij Zutphen/Eefde hebben bedacht zijn LochemEnergie (met 600 leden veruit de grootste), ZutphenEnergie (150 leden), BrummenEnergie (70 leden) en EnergierijkVoorst (60 leden). De vier coöperaties hebben samen IJsselwind opgericht die de plannen namens de vier ontwikkelt. Behalve de twee windmolens van IJsselwind staat er nog een derde molen gepland, maar dat gebeurt op initiatief van het Waterschap Rijn en IJssel.

Vergaderingen

Nu onlangs het draagvlakonderzoek is afgerond moeten de leden van de vier coöperaties laten weten of de plannen verder ontwikkeld moeten worden. Op 11 mei vergadert eerst de coöperatie in Brummen, op 16 mei volgen de leden van de Voorster coöperatie, voor 30 mei staat er een ledenvergadering van ZutphenEnergie op de agenda en als laatste vergadert de achterban van LochemEnergie op 1 juni.

Zutphen