Het Baudartius College schrapt twee meerdaagse schoolreizen en enkele stedentrips vanwege het oprukkende coronavirus.
Volledig scherm
Het Baudartius College schrapt twee meerdaagse schoolreizen en enkele stedentrips vanwege het oprukkende coronavirus. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Leerlingen Baudartius College Zutphen zien buitenlandse trip aan hun neus voorbij gaan vanwege coronavirus

Leerlingen van het Baudartius College in Zutphen kunnen de komende maand niet op een buitenlandse reis. Stichting Achterhoek VO, waar de school onder valt, heeft daar vanwege het oprukkende coronavirus een streep door gezet.

Baudartius College cancelt twee meerdaagse reizen, naar de Ardennen (volgende week) en Rome (eind maart). Ook enkele eendaagse stedentrips (onder andere naar Brussel en Keulen) die voor volgende week waren gepland, gaan voorlopig niet door. Rector Nadine Kuipers: ,,We hebben iedereen ingelicht en proberen onze trips nu om te boeken naar het einde van dit schooljaar of het begin van het nieuwe schooljaar. Als we de reizen definitief schrappen, zijn we veel geld kwijt. Dan praten we over meerdere tienduizenden euro's.’’

Andere scholen niet getroffen

Onder Achterhoek VO vallen 15 middelbare scholen uit de regio, waaronder behalve Baudartius de Zutphense scholen Kompaan College, Eligant Lyceum, Het Stedelijk en Praktijkonderwijs Zutphen. Kompaan College heeft tevens twee vestigingen in Vorden. Deze scholen hebben voor de komende maand geen buitenlandse reizen gepland en worden niet getroffen door de maatregel van Achterhoek VO.

,,Wat de totale schade exact wordt voor ons, weten we nog niet precies”, zegt Henk van der Esch, bestuursvoorzitter van Achterhoek VO. ,, De annuleringsverzekering vergoedt de kosten niet. Ouders kunnen we niet voor reizen laten betalen die niet doorgaan, dus komt de rekening bij de scholen.Het zijn eenmalige uitgaven. Wel is het zuur omdat het weggegooid geld is.”

Zutphen