Volledig scherm
Joël Alfarez stond bekend als de 'zingende barman'. © Privéfoto

Lees terug | Verdachten dood Joël Alfarez voor strafrechter

ZUTPHEN - Wat was het motief van Abdi H. en Jamal A. toen zij op oudjaarsdag 2015 op een parkeerplaats in Zutphen Deventenaar Joël Alfarez met een mes ombrachten?

Naar het antwoord op die vraag kon ook de familie en vrienden van de 21-jarige Deventenaar tot nu toe slechts gissen. Vandaag krijgen zij waarschijnlijk meer duidelijkheid, als het tweetal zich voor de rechtbank in Zutphen moet verantwoorden voor de dodelijke steekpartij.

Voetbal
Alfarez was een graag geziene vrijwilliger bij voetbalclub Helios, waar hij wel bekend stond als ‘de zingende barman’.

Geen toeval
De jonge Deventenaar was geen toevallig slachtoffer, werd eerder uit politie-onderzoek duidelijk: hij kende in ieder geval één van de mannen en hij had die middag afgesproken op het industrieterrein in Zutphen. Maar waarvoor en waarom bleef vooralsnog onduidelijk.

Lang leek het erop dat beide verdachten zwegen over hun rol in de steekpartij, maar uiteindelijk deed Jamal A. (21) tijdens verhoren toch een boekje open over de rolverdeling tussen het stel. Volgens A. (21) en zijn advocaat was het medeverdachte Abdi H. (26) die Alfarez doodstak op oudejaarsdag. Hij zelf zou slechts uit de auto zijn gekomen om zijn vriend te helpen tijdens de confrontatie met Alfarez. Dat daarbij over en weer klappen zijn gevallen werd niet ontkend, maar vast lijkt te staan dat de klappen van A. niet hebben geleid tot het overlijden van Alfarez. Hij werd daarop op vrije voeten gesteld voor de rechtbank, omdat de straf die voor hem dreigt mogelijk korter is dan de tijd die hij in voorarrest zat. Hij is nog wel verdachte in de zaak.

Onze verslaggever doet live verslag van de rechtszaak:

Tweets over from:bklaassen since:2016-10-10

Zutphen