Volledig scherm

Lichaamsgewicht in entrecotes voor tip inbraak Zutphens restaurant

ZUTPHEN - Restaurant The Rough Meat Company in Zutphen heeft zondagnacht een of meerdere inbrekers over de vloer gehad. De schade loopt volgens horeca-ondernemer Peter Gast op tot in de duizenden euro's.

Gast heeft maandag camerabeelden van de inbraak geplaatst op Facebook. Daarop is een inbreker te zien die de kassa openbreekt. Gast hoopt op de gouden tip. "Hij of zij die ons helpt de dader te vinden, kan zijn eigen lichaamsgewicht in entrecotes tegemoet zien. Dat lijkt mij wel een mooie beloning."

Duizenden euro's schade
De Zutphense horeca-ondernemer zegt van binnen te koken van woede. "Van dit soort gedrag word ik erg boos. De persoon die op beeld te zien is, ging ontzettend rustig te werk. Zonder stress of haast. En in tussentijd maakt hij zoveel kapot. We hebben opgeteld voor duizenden euro's schade."

De inbraak vond iets na half vijf 's ochtends plaats. De politie heeft maandag sporenonderzoek verricht. De camerabeelden zijn ook overhandigd. Gast: "Op de beelden komt de inbreker vrij goed in beeld. Hopelijk levert dit dus iets op."

Zutphen