Volledig scherm

Locaties nieuwe windmolens Zutphen bekend

ZUTPHEN - Aan weerszijden van de rondweg (N348) om Eefde komen mogelijk nieuwe windmolens te staan. Eén vlakbij het Twentekanaal en één wat verder van het vaarwater af. De precieze locaties zijn gisteren bekendgemaakt.

De plannen voor de windmolens komen uit de koker van IJsselwind BV. Dit bedrijf is opgericht door energiecoöperaties uit vier gemeenten: LochemEnergie, EnergieRijk Voorst, Zutphen EnergieTransitie (ZET) en BrummenEnergie. De samenwerkende coöperaties willen een klein burgerwindmolenpark aanleggen waarbij de inkomsten volgens de coöperaties bestemd zijn voor het gebied waar de molens komen te staan.

IJsselwind maakte al eerder bekend dat werd gekeken naar het gebied rond industrie- en bedrijventerrein De Mars in Zutphen en het Twentekanaal. Gisteren werd duidelijk dat twee windturbines zijn ingetekend aan de noordzijde van het kanaal, nabij het buitengebied van Eefde. Omdat dit binnen de grenzen van de gemeente Zutphen is, is het Zutphense college van burgemeester en wethouders gevraagd een principebesluit te nemen, zodat IJsselwind weet of deze locaties als uitgangspunt kunnen dienen bij het verder uitwerken van de plannen. Het Zutphense college is akkoord gegaan. De betreffende gronden zijn in eigendom van de gemeente en de provincie Gelderland.

Een derde windmolen van IJsselwind staat gepland aan de zuidzijde van het Twentekanaal, op grond van Waterschap Rijn en IJssel. De exacte locatie hiervan is nog niet bekendgemaakt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zutphen