Omgekeerde vlaggen op lantaarnpalen in Voorst. Foto er illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Omgekeerde vlaggen op lantaarnpalen in Voorst. Foto er illustratie. © Archieffoto Ronald Hissink

Lochem haalt omgekeerde vlaggen uit lantaarnpalen: ‘Door Indiëherdenking kwetsende gevoelens sterker’

De vlaggen die wekenlang als boerenprotest omgekeerd aan lantaarnpalen hingen in de gemeente Lochem zijn vanochtend in opdracht van de gemeente verwijderd. Directe aanleiding is de Nationale Indiëherdenking van aankomende maandag. Veel inwoners ervaarden de omgekeerde vlaggen als kwetsend. 

20 reacties

 • I Lange

  2 maanden geleden
  Vlaggen weghalen en terug geven? Zwak randje aan deze actie. Gemeenschap geld uitgeven aan een paar oproerkraaiers is al zot genoeg.
 • Harry Besseling

  2 maanden geleden
  Als je de vlaggen terug kunt geven aan de boeren, dan kun je er toch gelijk een factuur bij doen voor het verwijderen van de vlaggen. Lijkt mij heel redelijk.
 • Margreet Bats-Vroom

  2 maanden geleden
  Laat toch hangen, beter als rellen enz
 • P Blocq van Scheltinga

  2 maanden geleden
  Wat ben ik daar blij mee...het belang van het ge- en herdenken van de oorlog, zowel in Nederland (4 mei) als in Indië, is voor velen moeilijk te vatten heb ik gemerkt...Nu de burgers met de omgekeerde vlaggen nog! Al is het maar voor één dag...
 • Peter Lintenbrink

  2 maanden geleden
  Goede actie van de gemeente, ik hoop dat de burgers met vlaggen bij hun huis ook meewerken
 1. Onderduiker Elly (10) krijgt aparte gedenksteen in Barchem: ‘Zodat mensen zien wat voor drama zich hier heeft voltrokken’
  PREMIUM

  Onderdui­ker Elly (10) krijgt aparte gedenk­steen in Barchem: ‘Zodat mensen zien wat voor drama zich hier heeft voltrokken’

  Ze had vriendinnen, speelde buiten en ging naar school. Iedereen in het dorp wist dat ze Joods was, maar niemand sprak erover. Want: Elly Sanders zat in Barchem ondergedoken. Verstopt voor de Duitsers. Ver weg van haar ouders, broertje en zusje. Nu, 79 jaar nadat ze de dood vond in Auschwitz, krijgt ze een speciale gedenksteen. ,,Ze werd in het gezin opgenomen als ware het hun dochter.”
 2. Actiegroep knokt voor stuk bos in Eerbeek: ‘Dit mooie groen mag niet sneuvelen voor de papierindustrie’
  PREMIUM
  met video

  Actiegroep knokt voor stuk bos in Eerbeek: ‘Dit mooie groen mag niet sneuvelen voor de papierindu­strie’

  De kogel is door de kerk. Althans als het aan de provincie Gelderland ligt: het veelbesproken Logistiek Centrum Eerbeek (LCE) voor de papierindustrie komt in het Markvoortsbos. Daar moet dan 4,8 hectare aan bomen worden gekapt. Een aantal bezorgde Eerbeekenaren en Brummenaren gaat daar pontificaal voor liggen en richtte een actiegroep op: Behoud het Markvoortsbos.