Volledig scherm
PREMIUM
VVV-voorzitter Ramón Bakhuizen (rechts) en ondernemer Martijn Kooren van Unieke Uitjes voor huis Verwolde in Laren. © Arjan Gotink

Lochem wil voorop lopen bij toerisme in Oost-Nederland

Ooit waren Lochem en Valkenburg dé twee toeristische trekkers in Nederland. Als het aan de gemeente ligt moeten die oude tijden gaan herleven. Wat moet er gebeuren? luidt de vraag aan de nieuwe VVV-voorzitter en 'Unieke Uitjes'.

'Mijn stellige indruk is dat het de gemeente Lochem ook ernst is. Er is een nota toerisme uitgebracht, maar dan moet er natuurlijk wel wat gebeuren'', zegt Ramón Bakhuizen, sinds enkele maanden de nieuwe voorzitter van de VVV voor de gemeente Lochem.

Hij benadrukte het enige tijd geleden ook nog toen hij ten overstaan van raadsleden kwam praten over de nota. ,,Ik heb het gevoel dat de gemeente van goede wil is en dat ze bereid is energie, aandacht en geld te steken in het toerisme. Dat het dus niet alleen blijft bij mooie woorden.’’

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen