Vlnr: Lochemers Sjef van Hoorn, Maran Olthoff en Janny Buijs. Zij ergeren zich al jaren aan de twee verpauperde panden aan de Zuiderbleek in Lochem. Eerder zaten daar de Aldi en stichting het Groene Kruis, maar sinds 2015 staan de twee panden leeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Lochemers Sjef van Hoorn, Maran Olthoff en Janny Buijs. Zij ergeren zich al jaren aan de twee verpauperde panden aan de Zuiderbleek in Lochem. Eerder zaten daar de Aldi en stichting het Groene Kruis, maar sinds 2015 staan de twee panden leeg. © Arjan Gotink

Lochemers ergeren zich groen en geel aan verpauperde panden nabij centrum: ‘Doorn in het oog’

‘Een naargeestige, afschuwelijke plek’, zo omschrijft de Lochemse Janny Buijs de twee leegstaande panden aan de Zuiderbleek in Lochem. Al jaren staan de twee panden leeg en is er weinig zicht op verandering, tot grote ergernis van Lochemers. Zij zien veel liever appartementen voor starters en ouderen verschijnen. ,,Dit is echt de rotte appel van onze stad.”

4 reacties

 • alwin okken

  2 jaar geleden
  Senioren woningen.. Nog meer? Lochem zit vol met senioren.. Da's economisch heel handig natuurlijk; zij die nu senioren zijn profiteren het meeste van de pensioenpot. Er is een nieuwe wijk 'ontwikkeld' op en rond het voormalige Polsvoort terrein. Helaas niet toegankelijk voor mensen met een lager inkomen.. Waarschijnlijk verrijst op de plek van de panden uit het artikel straks weer iets veel te duurs. Weer onbereikbaar voor starters. Want aan starters valt minder te verdienen.
 • jos zoet

  2 jaar geleden
  Terecht ! Slopen en wel direct! Mooie woningbouwlokatie gemeente Lochem! En die dan niet verpatsen aan beleggers!
 • Albert

  2 jaar geleden
  Laten ze eens in Ruurlo kijken naar de nieuw bouw bij de Bundeling en dan ook de mensen die iets meer te besteden hebben niet vergeten
 • Albert

  2 jaar geleden
  Wordt ook zeker tijd Wat dacht U van senioren woningen ? Zijn er ook te weinig van Schande