Burtbewoner Dick Heesen verzet zich samen met andere omwonenden tegen asfaltering van de Ossenbeltsedijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Burtbewoner Dick Heesen verzet zich samen met andere omwonenden tegen asfaltering van de Ossenbeltsedijk. © Jeroen Jazet

Lochemse politiek wil ook zand in plaats van asfalt in de natuur

De Ossenbeltsdijk, een zandpad naast twee recreatieparken in Lochem, moet van zand blijven. Het bezwaar van veel omwonenden om er een asfaltweg aan te leggen voor paardenfokkerij Sham Stables, wordt gesteund door een meerderheid in de gemeenteraad van Lochem.

Vrachtwagens, paardentrailers en ook de personenauto’s van het personeel van Sham Stables gaan vaak stuk door de vele kuilen en gaten in de weg. Daarom wil de gemeente een stuk van ongeveer 800 meter dat nu nog bestaat uit zand en gebroken puin, asfalteren.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Zutphen