Maartje van Ooijen heeft een angststoornis en schrijft hierover een blog.
Volledig scherm
PREMIUM
Maartje van Ooijen heeft een angststoornis en schrijft hierover een blog. © Jeroen Jazet

Maartje (40) uit Zutphen was bang voor pindakaas: ‘Ik durfde het niet aan te raken of in huis te hebben’

Wat als je door een paniekstoornis bijna niets meer durf te eten? Maartje is 19 als een stoornis, gepaard met angstgevoelens, haar leven op de kop zet. Het ging zelfs zo ver dat de Zutphense (40) pindakaas niet meer durfde aan te raken. Nu vecht ze tegen haar psychische ziekte. 

  1. Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken
    PREMIUM
    Teruglezen liveblog

    Heino verslaat Rohda Raalte en klimt naar koppositie, ook Go Ahead Kampen, Batavia’90 en CSV Apeldoorn doen goede zaken

    Ook zonder voetbal in de Jack’s League, Derde Divisie en Hoofdklasse viel er zaterdag genoeg te genieten op de amateurvelden. Zo speelde Go Ahead Kampen op eigen veld de kraker tegen DZC’68. De Kampenaren kwamen weliswaar op achterstand, maar stapten uiteindelijk alsnog als winnaar van het veld. In dezelfde competitie – 1D – won CSV Apeldoorn van DOS Kampen, waardoor Go Ahead Kampen en de ploeg uit Apeldoorn gezamenlijk aan kop gaan. In 1E veroverde Heino dankzij een zege in de Sallandse derby de koppositie. Ook Hatto Heim en Batavia’90 boekten belangrijke driepunters. Lees en kijk alles nog eens rustig terug in onderstaand liveblog.

Zutphen