Man (38) opgepakt na bloedbad in appartementencomplex in Zutphen, politie zoekt wapen in Warnsveld

Video + updateDe politie heeft een 38-jarige man uit Zutphen opgepakt voor poging tot doodslag of poging tot moord. De politie verdenkt hem ervan dat hij gisterenavond een plaatsgenoot zwaar verwondde met een steekwapen in een complex aan de Mozartstraat.

Politiewoordvoerster Anne Coenen: ,,De man wordt op dit moment verhoord. Daarnaast zijn wij bezig met sporenonderzoek, onder andere in Winkelcentrum Dreiumme in Warnsveld naar het steekwapen dat gebruikt is.’’

Bloedbad

Het slachtoffer werd gisterenavond bewusteloos en badend in het bloed aangetroffen in een appartementencomplex aan de Mozartstraat. Hij is één van de bewoners. De politie trof hem aan na een melding van een steekpartij rond 23.00 uur.

,,Het incident heeft plaatsgevonden op de galerij, in de deuropening of in de woning’’, aldus de Officier van Dienst (OvD) van de politie. Het slachtoffer moest met behulp van een hoogwerker door de brandweer van de galerij worden getild en ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

Moord

De OvD kon gisteren door de ernstige verwondingen nog niet zien of er sprake was van een steekpartij, maar de officier sprak al wel van ‘een zeer zwaar geweldincident’.

Inmiddels is duidelijk dat de gewonde man door de politie wordt gezien als slachtoffer van een poging tot doodslag of moord. ,,Daarvan wordt de 38-jarige man die is aangehouden van verdacht’’, aldus politiewoordvoerster Coenen.

Over de identiteit van het slachtoffer maakt de politie niets bekend ‘wegens herleidbaarheid’. In het kader van het onderzoek vertelt Coenen ook niet waar de man precies is neergestoken en waarom er in Warnsveld wordt gezocht naar het steekwapen.

Man zwaargewond na ‘steekpartij’ bij appartement in Zutphen: ‘Overal lag bloed’
Volledig scherm
Man zwaargewond na ‘steekpartij’ bij appartement in Zutphen: ‘Overal lag bloed’ © Rens hulman

Zutphen