Volledig scherm
De Nationale Bokbierdag in het centrum van Zutphen © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Man breekt boeien en schopt beveiliger tegen hoofd op Bokbierdag Zutphen

UpdateDe politie heeft tijdens de Nationale Bokbierdag in Zutphen een 25-jarige man uit Eerbeek opgepakt nadat hij een beveiliger tegen het hoofd schopte. De man wordt verdacht van onder meer poging tot doodslag.

Een 25-jarige man zit vast voor zware mishandeling en poging tot doodslag van een beveiliger van de Nationale Bokbierdag. In de Beukerstraat ging de Eerbekenaar in zondagavond volledig door het lint, waarna de politie hem met veel moeite wist op te pakken. ,,De man was zo agressief dat hij zelfs de handboeien doormidden brak nadat hij geboeid was'', laat Marèl van Steenbergen namens de politie weten.

Beveiliger

De beveiliger kwam er wonder boven wonder zonder grote verwondingen vanaf. ,,De beveiliger kon de trap niet afweren. Volgens omstanders was het een wonder dat de beveiliger er alleen met een dikke lip vanaf kwam'', vervolgt Van Steenbergen. ,,De beveiliger is weer thuis en maakt het goed.''

De beveiliger moest in actie komen nadat een 21-jarige Groninger aangehouden werd voor belediging. Politieagenten wilde de Groninger in de auto zetten en werden daarbij gehinderd door de 25-jarige Eerbekenaar en een 21-jarige vrouw uit Brummen. Het duo beledigde de agenten en duwde ze en versperde de doorgang, waarna ook zij werden aangehouden.

De man ging hierna zo door het lint dat hij de handboeien die hij inmiddels om had doormidden brak. De vrouw werd op dat moment nog geboeid door de beveiliger, die gehurkt bij haar zat. In zijn woede haalde de man uit Eerbeek hard uit en trapte vol in het gezicht van de beveiliger.

Aanhoudingen

De 21-jarige vrouw uit Brummen zit net als de Eerbekenaar nog vast. Daarnaast zitten drie andere bezoekers vast voor belediging en bedreiging van politieagenten en beveiligers. Drie andere bezoekers zijn inmiddels weer op vrije voeten nadat ze werden opgepakt voor het bezit van hard-drugs en voor openbaar dronkenschap.

Organisatie

Opvallend genoeg sprak Cor ten Barge, organisator van de Nationale Bokbierdag, een ochtend na het bierevenement van een rustige editie. ,,Er zijn wat kleine incidenten geweest, maar die zijn snel de kop in gedrukt door de politie'', liet Ten Barge in eerste instantie weten.

In tegenstelling tot de politie laat Ten Barge weten dat de man zou zijn aangehouden in de nacht van zaterdag op zondag, voorafgaand aan het Bokbierfestival. ,,De man probeerde achter één van de stands bij de koeling te komen. Beveiligers liepen in de stad rond om stands in de gaten te houden die al klaar stonden voor de volgende dag. Zij zagen de man en probeerden hem aan te houden voor diefstal. Daarbij ging hij door het lint.''

Een lezing die de politie ontkent. ,,De man is zondagavond aangehouden tijdens het Bokbierfestival en niet in de nacht voorafgaand'', aldus Van Steenbergen.

Zutphen