Man die kinderen midden in Empe betast, is spoorloos

VIDEOIn Empe is de schrik groot. Een aantal kinderen uit het dorp is zaterdag onzedelijk betast door een nog onbekende jongeman. Het incident gebeurde met een aantal jongens die op het schoolplein speelden. De dader is spoorloos.

Links staat een betonnen tafeltennistafel, rechts een metalen klimrek. Groot is het schoolplein van de openbare basisschool J.H. Isings allerminst. Maar dit is Empe, een klein dorp met nog geen zevenhonderd inwoners, gelegen tussen Zutphen en Voorst. Hier, halverwege de Emperweg, de enige hoofdstraat die het plaatsje kent, werden zaterdag een paar spelende kinderen weggelokt. Naar een speelbosje een paar honderd meter verderop. Waar zij, ergens tussen de struiken, onzedelijk zouden zijn betast door een man naar wie de politie nog op zoek is.

  1. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
    PREMIUM

    Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

    In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen