Man die kinderen midden in Empe betast, is spoorloos

VIDEOIn Empe is de schrik groot. Een aantal kinderen uit het dorp is zaterdag onzedelijk betast door een nog onbekende jongeman. Het incident gebeurde met een aantal jongens die op het schoolplein speelden. De dader is spoorloos.

Links staat een betonnen tafeltennistafel, rechts een metalen klimrek. Groot is het schoolplein van de openbare basisschool J.H. Isings allerminst. Maar dit is Empe, een klein dorp met nog geen zevenhonderd inwoners, gelegen tussen Zutphen en Voorst. Hier, halverwege de Emperweg, de enige hoofdstraat die het plaatsje kent, werden zaterdag een paar spelende kinderen weggelokt. Naar een speelbosje een paar honderd meter verderop. Waar zij, ergens tussen de struiken, onzedelijk zouden zijn betast door een man naar wie de politie nog op zoek is.

  1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
    PREMIUM

    Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

    Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.

Zutphen