Volledig scherm
Een van de verdachten werd gepakt © Politie Zutphen

Man in badjas gezien? Politie Zutphen zoekt verdachten woningoverval in opvallende kleding

Een opvallend opsporingsbericht van de politie in Zutphen: agenten waren vanavond op zoek naar drie mannen, waarvan een in een badjas en een ander met ontbloot bovenlijf. Een van de verdachten werd kort na de oproep opgepakt.

Het trio was voor het laatst gezien aan de Rietbergstraat, blijkt uit een Burgernetmelding. De politie ging naar de heren op zoek vanwege een woninginbraak. 

Het signalement van de verdachten was bijzonder. Zo had één van de mannen een badjas aan. De kleur is niet bekend gemaakt. De tweede persoon liep rond met ontbloot bovenlijf. En de derde droeg zwarte kleding. Een korte broek, volgens het bericht.

In een tweede bericht wordt gemeld dat de mannen - met een getint uiterlijk - waarschijnlijk rondreden in een grijze Toyota Yaris. Het kentekennummer begint met XP. De auto is gezien in de buurt van de Rietbergstraat en de politie denkt dat hij ergens geparkeerd staat. 

Later werd gemeld dat één van de mannen na een wilde achtervolging was aangehouden op de Clara Schumannstraat in Zutphen. De verdachte ging werd met behulp van een politiehond aangehouden.

  1. Warnsveldse warmtewimpel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Warnsveld­se warmtewim­pel wordt toch in ontvangst genomen door Gilze en Rijen

    Vierenzeventig jaar en elf maanden stond het Nederlands warmterecord. In de tuin van de Warnsveldse huisarts Thate werd op 23 augustus 1944 38,6 graden gemeten. Reden voor een groots feest in het dorp, nu, 75 jaar later. Dat het record net voor de meet gesneuveld is doordat het in Gilze en Rijen vorige maand 40,7 graden werd, mag de pret niet drukken. Daags voor het feest is er commotie over totaal iets anders: is er iemand uit Gilze en Rijen die de warmtewimpel als symbolisch stokje in ontvangst wil nemen?

Zutphen