Volledig scherm
Thinkstock stockpzc stockadr stock politie © StockPZC

Man probeert agent te wurgen in Zutphen

Een 22-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in Zutphen omdat hij een agent probeerde te wurgen. De man is aangehouden wegens poging tot doodslag. De agent kon vlak voordat hij zijn bewustzijn verloor worden ontzet door een collega en een getuige.

Dat meldt de politie Zutphen. De politie kwam rond 3.30 uur in actie vanwege een opstootje op de Schupstoel. Een 24-jarige man rende weg bij dat opstootje. De politie achterhaalde hem op de Zaadmarkt en hield hem aan. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en gooide een agent tegen een ijzeren hek. Die raakte daardoor lichtgewond. 

Een groep vrienden van de man bemoeide zich er ook mee. Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst viel een agent aan. Hij probeerde hem te wurgen. De agent kon net voordat hij zijn bewustzijn verloor worden ontzet. De 22-jarige man is aangehouden wegens poging tot doodslag. De agent, die volgens de politie het gevoel had dat hij buiten bewustzijn zou raken, raakte gewond. Hij moest zich laten behandelen door een dokter.

In het tumult wist de 24-jarige man te ontkomen. Zijn gegevens zijn echter bij de politie bekend. Hij wordt alsnog aangehouden, aldus de politie. Ook de fietsen van de politie moesten het ontgelden. Eén politiebike is gestolen; een ander is vernield. 

Zutphen