Volledig scherm
De dader droeg in Zutphen geen masker. Zijn wapen verloor hij op zijn vlucht. © Opsporing Verzocht

Man uit Lelystad (21) aangehouden voor gewapende overvallen op supermarkten in Apeldoorn en Zutphen

De politie heeft dinsdagmorgen een 21-jarige man uit Lelystad aangehouden voor betrokkenheid bij gewapende overvallen op supermarkten in Apeldoorn en Zutphen in februari vorig jaar.

De politie deelde vorige week beelden van beide overvallen in Opsporing Verzocht. Hier kwamen meerdere tips op binnen. In de uitzending liet de politie weten er van uit te gaan dat de overvallen op de Dekamarkt in Apeldoorn en de Coop in Zutphen door dezelfde man werden gepleegd.

Wit masker

Op 9 februari 2018 werd de Dekamarkt aan de Imkersplaats in Apeldoorn overvallen door een man met een wit masker, waardoor hij vrijwel onherkenbaar was. Hij vluchtte al snel, mogelijk ook omdat hij door het masker slecht kon zien wat er om hem heen gebeurde, suggereerde de politie. Op zijn vlucht liet hij een broek en een jack achter op de Gruttersdreef. Daar werd ook een opvallende handschoen aangetroffen.

Op woensdag 21 februari 2018 dook waarschijnlijk dezelfde man op in de Coop aan de Weg naar Laren in Zutphen. Hij droeg nu geen masker, maar vertoonde wel hetzelfde opgefokte gedrag als de overvaller twaalf dagen eerder in Apeldoorn. In Zutphen sloeg hij zelfs een klant met zijn wapen. Op zijn vlucht verloor hij dat wapen. Dit wapen bleek later nep te zijn. Ook bij de overval in Zutphen werden kledingstukken gevonden op zijn vluchtroute. Bij een elektriciteitshuisje aan de Valckstraat werden een trainingsbroek en een vest gevonden. 

Zutphen