Man zwaargewond na ‘steekpartij’ bij appartement in Zutphen: ‘Overal lag bloed’

videoEen man is donderdagavond zwaargewond geraakt bij een mogelijke steekpartij in Zutphen. Het slachtoffer werd hevig bloedend aangetroffen in een appartementencomplex aan de Mozartstraat.

Hulpdiensten rukten om 23.00 uur uit na een melding van de steekpartij bij één van de appartementen. Ter plaatse troffen ze een bewoner met ernstige verwondingen aan die niet meer aanspreekbaar was.

De brandweer werd ingeschakeld om de gewonde man - volgens de politie ongeveer 40 à 50 jaar oud - met een hoogwerker vanaf de galerij naar beneden te tillen. Hij is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

‘Overal lag bloed’

De omgeving werd vervolgens door politie afgezet zodat er direct groot onderzoek kon worden gedaan naar de omstandigheden van het gewelddadige voorval. ,,Het incident is gebeurd op de galerij, in de deuropening of in de woning’’, aldus de Officier van Dienst (OvD) van de politie.

Het is nog moeilijk te zeggen of er daadwerkelijk sprake is geweest van een steekpartij, zoals de melding doet vermoeden. ,,Door de ernstige verwondingen kunnen we dat nog niet zien’’, stelt de OvD, ,,overal lag bloed.’’ De officier spreekt van een ‘zeer zwaar geweldincident’.

Speurhonden in de wijk

De politie zette bij het onderzoek speurhonden in in de woonwijk. ,,Er is nog geen aanhouding verricht en geen dader in beeld. Het appartementencomplex is afgesloten met een intercom, dus het is nog onderdeel van het onderzoek hoe een eventuele dader is binnengekomen. Het is ons nog onbekend of de man alleen woonde.’’

Het gebied rondom een flatgebouw aan de Mozartstraat werd donderdagavond afgezet voor sporenonderzoek. De brandweer tilde de zwaargewonde met een hoogwerker van de flatgalerij.
Volledig scherm
Het gebied rondom een flatgebouw aan de Mozartstraat werd donderdagavond afgezet voor sporenonderzoek. De brandweer tilde de zwaargewonde met een hoogwerker van de flatgalerij. © Luciano de Graaf
Met speurhonden doet de politie onderzoek in de woonwijk
Volledig scherm
Met speurhonden doet de politie onderzoek in de woonwijk © Rens Hulman

Zutphen