Striptekenaar Marc Weikamp met zijn stripboek over Achterhoekse gedichten. ,,’Oerend Hard’ verwoordt heel mooi dat typisch Achterhoekse kameraadschappelijke gevoel. Vrienden door dik en dun. Samen op de motor crossen.''
Volledig scherm
PREMIUM
Striptekenaar Marc Weikamp met zijn stripboek over Achterhoekse gedichten. ,,’Oerend Hard’ verwoordt heel mooi dat typisch Achterhoekse kameraadschappelijke gevoel. Vrienden door dik en dun. Samen op de motor crossen.'' © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Marc maakt strip van Normaal-hit Oerend Hard: ‘Bennie was meteen enthousiast’

Oerend Hard in stripvorm. Dé megaknaller van de Achterhoekse rockformatie Normaal verbeeld. De Zutphense striptekenaar en grafisch ontwerper Marc Weikamp (44) ‘verstripte’ de hit voor zijn nieuwste boek Dichter in de Achterhoek. Marc brengt in het werkje een ode aan zes Achterhoekse gedichten en geeft die een smoel.

 1. Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’
  PREMIUM

  Slager Daan (26) uit Vorden maakt de beste rookworst van het land: ‘Die van de Hema? Die eet ik niet’

  Of hij worst lust? Dat kan je wel zeggen. Sterker nog: Daan van Veldhuizen (26) weet als geen ander hoe een goede worst smaakt. Zo gepassioneerd als een kunstliefhebber over een meesterwerk praat, zo hartstochtelijk vertelt deze slager over de perfecte rookworst. De Vordenaar heeft recht van spreken: zijn grove rookworst kwam dinsdag als beste uit de bus bij de nationale vakwedstrijd.
 2. ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel
  PREMIUM

  ‘Let's have some fun’: Eerste Bob Ross expo ter wereld gaat bijna open bij Museum More Gorssel

  ‘There are no mistakes, just happy accidents’. Was getekend: cultschilder Bob Ross. Hele generaties groeien nog steeds op met zijn hypnotiserende schilder-halfuurtjes, waarin hij de ene na de andere almighty mountains, happy little trees en fluffy clouds in een moordend tempo uit zijn penseel toverde. Voor het eerst is er een tentoonstelling louter met zijn werk. In Museum More in Gorssel.

Zutphen