Volledig scherm
© Harry Gelderman

Markt deels dicht bij te drukke Bokbierdag Zutphen

ZUTPHEN - Als het zondag te druk wordt bij de Bokbierdag in Zutphen, gaat een deel van de markt dicht. Die maatregel houdt de organisatie dit jaar voor het eerst achter de hand.

Bokbierdag is een groot evenement: volgens schattingen gaat het bezoekersaantal in veel edities over de 100.000 mensen heen. ,,Bij een top-editie zit je rond de 125.000 mensen'', weet Cor ten Barge, voorzitter van de organiserende stichting. Mede dankzij de verwachte gunstige weersomstandigheden zou het dit jaar zo maar weer heel druk kunnen worden.

Onder meer vanaf de Wijnhuistoren zal zondag de situatie scherp in de gaten worden gehouden. Als het zo druk wordt dat er gedrang ontstaat of dat hulpdiensten in de knel kunnen komen, kan de organisatie ingrijpen. ,,Het kan best zijn dat we dan een deel van de markt afsluiten en mensen doorsturen naar een andere plek.'' De organisatie heeft nauw overleg met politie en brandweer.

Ten Barge zegt er vanuit te gaan dat het evenement opnieuw zonder wanklank verloopt. ,,Het is een sociaal gebeuren; we beleven nooit trammelant.''

Informatie over het evenement: www.bokbierdag.nl .

Widget door Weerplaza

Zutphen