Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Marvel Harris uit Zutphen won met zijn reportage 'Inner Journey Into Manhood' de Zilveren Camera in de categorie ‘Documentair Nationaal’ © Marvel Harris

Marvel legde zijn transitieproces van vrouw naar man vast

De fotocamera bracht de Zutphense Marvel Harris dichter bij hemzelf. In de documentaireserie Inner Journey: Into Manhood legt hij zijn transitieproces van vrouw naar man vast, waarmee hij kans maakt op de prestigieuze Canon Zilveren Camera die op 1 februari wordt uitgereikt.

Bijna aan het einde van het gesprek zegt Marvel Harris (23): ,,Het is bijna twee weken geleden dat ik voor het laatst een foto maakte. Ik fotografeer niet elke dag in tegenstelling tot wat mensen misschien denken. Ik wil het niet forceren. Het gevoel is er of het is er niet, ook al heb ik altijd mijn camera bij me." Zijn levenswerk Inner Journey loopt immers altijd door. In deze serie, die bestaat uit verschillende delen, legt Harris zijn gevecht met zichzelf vast, waaronder zijn transitie van vrouw naar man en de worsteling met zijn eetstoornis.

  1. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
    PREMIUM
    Vijf vragen

    Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

    Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen