Volledig scherm
Met de confetti nog in zijn haar draagt Mas Papo zijn eerste stadsgedichten voor. © Sander Grootendorst

Mas Papo is nieuwe stadsdichter Zutphen

ZUTPHEN - Hij woont sinds vier maanden in Zutphen en werd donderdagavond benoemd tot de nieuwe stadsdichter. Mas Papo is zijn naam. Hij is de zesde stadsdichter in de rij en opvolger van Anna Wiersma, die gisteren officieel werd uitgeluid. Er waren in totaal zes kandidaten.

,,Papo stak er bovenuit qua werk en ideeën”, aldus het juryrapport, dat werd voorgelezen door burgemeester Annemieke Vermeulen. ,,Tussen de rest zag de jury zo goed als geen verschil, zodat ervoor gekozen is daarin geen rangorde aan te brengen.” Nog niet veel Zutphenaren hadden van Papo gehoord, maar in Noord-Brabant, en dan met name in Bernheze, is hij bekend: daar was hij enkele jaren gemeentedichter.

Uitdragen
Papo over zijn nieuwe functie: ,,Voor mij is een stadsdichter iemand die op poëtische wijze gebeurtenissen beschrijft en daar geen mening mee uitdraagt, maar mensen aan het denken zet. Daarnaast is de stadsdichter iemand die poëzie probeert uit te dragen. Anderen betrekken en enthousiast maken voor het schrijven van, lezen van of luisteren naar poëzie.”

De verkiezing had plaats in de Buitensociëteit op een avond vol poëzie en muziek, gepresenteerd door theatergezelschap Firma Weijland uit Zwolle. De jury stond onder voorzitterschap van waarnemend burgemeester Carry Abbenhues. Stadsdichters in Zutphen worden voor een periode van twee jaar aangesteld.

> www.maspapo.eu

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Zutphen