Volledig scherm
PREMIUM
Bij een appartementencomplex aan de Ruys de Beerenbrouckstraat zijn met de jaarwisselingen de brievenbussen opgeblazen. Dit soort kosten komen niet voor rekening van de gemeente Zutphen, waardoor de vuurwerkschade van de afgelopen jaarwisseling in de openbare ruimte nog ver boven de 16.000 uitkomt. © Archieffoto Arjan Gotink

Meer dan 16.000 euro schade door vuurwerk in Zutphen, ‘werkelijke schade nog veel hoger’

Kapotte rioolputten, opgeblazen prullenbakken, weggeschoten verkeersborden, een weggevaagde middengeleider en een vernielde lantaarnpaal. Een greep uit de vuurwerkschade rond de jaarwisseling in Zutphen. Die kost de gemeente Zutphen meer dan 16.000 euro.

Geld dat de gemeente Zutphen de afgelopen maand heeft bezuinigd door de nieuwjaarsreceptie te versoberen en de kerstbomen in het centrum niet meer op te tuigen, verdampt alsnog door de jaarwisseling. De schade door vuurpijlen, knalvuurwerk en ander legaal en illegaal vuurwerk bedraagt op dit moment al 16.210 euro. ,,Het totaalbedrag zal nog iets verder oplopen. De inventarisatie is nog niet helemaal rond, maar het grootste deel hebben we in beeld’’, zegt gemeentewoordvoerder Anniek Neve.

  1. Kunnen deze veroordeelden met een psychiatrische stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?
    PREMIUM

    Kunnen deze veroordeel­den met een psychiatri­sche stoornis in Warnsveld nog genoeg behandeld worden?

    Patiënten met een psychiatrische stoornis, die veelal in aanraking met justitie zijn geweest of dreigen te komen, terug laten keren in de samenleving. Als het aan minister Dekker ligt kan dat met minder geld. Geen optie, vindt FPA De Boog in Warnsveld. Zorginstelling GGNet, waar De Boog onder valt, staat samen met zeven andere zorginstellingen voor de rechter om de bezuiniging aan te vechten. Wie zitten er nu eigenlijk in De Boog? En wat zijn de gevolgen als de bezuiniging wordt doorgevoerd?

Zutphen