Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Eveline van Elk

Melkveebedrijf in Leesten wil koeienstal uitbreiden

ZUTPHEN - Het Zutphense melkveebedrijf Kapper-Lammers, gevestigd in Het Leestensebroek in de buurtschap Leesten, wil de bestaande melkveestal vergroten. Dit zodat er zestig extra melkkoeien in kunnen worden ondergebracht. Het aantal melkkoeien stijgt daarmee naar 145.

Om de huidige stal te kunnen vergroten, moet het bestemmingsplan worden aangepast en een stuk aangrenzend bos worden gekapt. Het Zutphense college van burgemeester en wethouders wil hieraan meewerken. Deze week is besloten een gewijzigd bestemmingsplan in procedure te brengen. Het is de bedoeling dat het nog te kappen stuk bos - zo'n 300 vierkante meter in totaal - wordt gecompenseerd met herplant in de nabije omgeving.

De gewenste uitbreiding van het bouwvlak van de melkveestal aan de Dennendijk bedraagt zo'n 760 vierkante meter, blijkt uit het collegebesluit. De stal wordt voorzien van een emissiearme vloer. Het agrarisch bedrijf heeft ook een vergunning voor het houden van zestig stuks vrouwelijk jongvee. Dit aantal wordt niet uitgebreid.

Zutphen