Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Met deze nieuwe maatregelen moet de jeuk van de eikenprocessierups in Zutphen minder worden

Groenmedewerkers van de gemeente Zutphen gooien de aanpak van de eikenprocessierups dit jaar over een andere boeg. Al jaren groeit de overlast van de rups. Zutphen geeft daardoor al jaren meer geld uit dan verwacht aan de bestrijding ervan. Door de nieuwe maatregelen moet dit verleden tijd zijn. Bovendien moet de overlast er op langere termijn minder door worden.

Hevige jeuk, pijnlijke ogen of klachten aan je luchtwegen. Het voorjaar begint, waardoor de klachten die de eikenprocessierups kan veroorzaken weer toenemen. Om de elk jaar toenemende stroom aan klachten te beperken neemt de gemeente Zutphen maatregelen. De afgelopen jaren kwam Zutphen vooral in actie als er al overlast was. Zo worden de nesten dan uit de bomen gezogen. 

 1. Directeur Hans Heesen kan weer filmliefhebbers ontvangen in Luxor Zutphen en dat is nodig ook: ‘We teren nu op ons spaarpotje...’
  PREMIUM
  Een nieuw begin

  Directeur Hans Heesen kan weer filmlief­heb­bers ontvangen in Luxor Zutphen en dat is nodig ook: ‘We teren nu op ons spaarpotje...’

  Nog lang niet alle beroepen kunnen weer aan de slag, maar na de versoepelingen die het kabinet doorvoerde, mogen we al wat meer. Wie zijn die mensen, wat hebben ze gedaan de afgelopen twee maanden en hoe zien ze de toekomst? In de serie ‘Een nieuw begin’ zetten we dagelijks iemand in de spotlights. Vandaag: Hans Heesen (61), directeur van Filmhuis Luxor in Zutphen.
 2. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

  Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Zutphen