Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zutphen gaat de Lange Hofstraat voorlopig nog niet aanpakken. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Metamorfose Lange Hofstraat in Zutphen uitgesteld na smeekbede van binnenstadondernemers

De gemeente Zutphen pakt de Lange Hofstraat voorlopig nog niet aan. Burgemeester en wethouders hebben besloten de beslissing voor de herinrichting van de toegangsweg van de Zutphense binnenstad, voor 340.000 euro, uit te stellen nadat binnenstadondernemers hun vertrouwen opzegden in het project Poort van Zuid.

Wethouder Annelies de Jonge stelt dat de Lange Hofstraat onder twee voorwaarden aangepakt zou worden. Een herinrichting moet de Lange Hofstraat veiliger maken en de omgeving moet achter het nieuwe plan staan. Binnenstadondernemers zegden vorige week in de Stentor het vertrouwen op in het project Poort van Zuid. Met Poort van Zuid is het de bedoeling om de zuidelijke toegang tot het centrum bij ‘s Gravenhof, Vispoortplein, Vispoortgracht en Houtwal te verbeteren. De Lange Hofstraat is hier een belangrijk onderdeel van.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.

Zutphen