Volledig scherm
De Michaelshoeve in Brummen © archief Cees Baars

Michaelshoeve Brummen verkocht voor één miljoen

BRUMMEN - Voormalig zorgcomplex de Michaelshoeve aan de Zutphensestraat in Brummen is aangekocht door een bedrijf van multimiljonair Bert van den Brink.

Van den Brink Onroerend Goed uit Ermelo betaalde onlangs exact één miljoen euro voor het complex uit de failliete boedel van de Stichting Zonnehuizen. Wat de nieuwe bestemming wordt van het terrein van 6,5 hectare waar 26 gebouwen op staan is nog niet bekend. Van den Brink staat op plaats 78 in de Quote 500 met een geschat vermogen van 235 miljoen euro.

Lange termijn
Het vastgoedbedrijf ziet de aankoop niet als belegging voor de korte termijn maar is van plan het complex voor langere tijd te verhuren, meldt een woordvoerder. "We voeren momenteel gesprekken met enkele geïnteresseerde partijen.'' Hoe waarschijnlijk het is dat die gesprekken op korte termijn leiden tot een huurovereenkomst kan de woordvoerder niet aangeven. "Als het meezit is er over een paar maanden een huurder actief, maar dat is nog niet zeker. We zijn op zoek naar een partij die aan de slag wil met het terrein zoals dat er nu bij ligt.''

Zonnehuizen
De Michaelshoeve was jarenlang eigendom van de stichting Zonnehuizen, die er een instelling voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking had. Na een faillissement van Zonnehuizen eind 2011 nam jeugdzorginstelling LSG-Rentray de Brummense instelling over, maar niet het bijbehorende vastgoed. In 2013 besloot LSG-Rentray de Michaelshoeve op te doeken omdat er miljoenen zouden moeten worden geïnvesteerd om de veelal verouderde gebouwen op te knappen. Sindsdien stonden de meeste gebouwen leeg, waaronder het in 1884 gebouwde beeldbepalende landhuis de Michaelshoeve.

Zutphen