Volledig scherm
De verkoop van het pand aan de Marspoortstraat in Zutphen heeft volgens de Twellose horeca-ondernemer Ayhan Sahin geen gevolgen voor hotel-restaurant ’tOer. Hij blijft het pand onder dezelfde voorwaarden huren. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Miljoenenpand van hotel-restaurant ’tOer in Zutphen razendsnel verkocht

Het pand aan de Marspoortstraat in Zutphen, waarin sinds kort hotel-restaurant ‘tOer van de Twellose horeca-ondernemer Ayhan Sahin gevestigd is, heeft een nieuwe eigenaar. Het stond te koop voor 2,25 miljoen euro.

Het pand, dat sinds 2012 eigendom was van ondernemer Huseyin Güller, stond pas een week in de verkoop bij Beleggingspanden.nl, een landelijk opererend makelaarskantoor gespecialiseerd in de verkoop van beleggingsvastgoed. En is nu dus al verkocht.

Opmerkelijk

,,Dat is heel snel, ja’’, bevestigt een woordvoerder van het makelaarskantoor. ,,Bij panden tot een miljoen gebeurt het wel eens dat het zo snel gaat. Maar voor een object met een dergelijk prijs is het wel opmerkelijk.’’ Wie de koper is en hoeveel er daadwerkelijk betaald is, wilde de woordvoerder uit privacyoverwegingen niet zeggen.

Sahin laat in een reactie weten dat er voor hem en zijn bedrijf niks verandert ondanks de verkoop van het pand. Hij blijft het pand onder dezelfde voorwaarden huren.

Failliet

Het monumentale pand aan de Marspoortstraat stond acht jaar lang leeg nadat Berkhotel De Kloostertuin in 2011 failliet ging. Sinds drie jaar geleden huurt Sahin het pand van Güller, die het kocht bij een faillissementsveiling.

Sahin wilde er eigenlijk een restaurant en hotel van maken volgens de franchiseformule Hollands Glorie. De opening moest al in 2016 een feit zijn, maar werd keer op keer uitgesteld. Omwonenden klaagden over de jarenlange verbouwing en bijbehorende overlast, vergunningen kwamen niet rond en twee keer wisselde Sahin van bouwploeg. Begin dit jaar zette hij daarnaast een streep door de formule Hollands Glorie en besloot door te gaan als hotel-restaurant ’tOer.

Eerste

Sahin is geen onbekende in de horecawereld, hij heeft een vergelijkbaar concept in Deventer, waar hij de eigenaar is van vijf horecabedrijven. Hotel-restaurant ’tOer is zijn eerste bedrijf in Zutphen. ,,En daar blijft het voorlopig ook wel even bij’’, zei hij eerder in deze krant.

Zutphen