Een eerdere editie van Bevrijdingspop Achterhoek, op de Groenmarkt. Als organisator Hans Boersbroek de financiën rondkrijgt, wijkt het festival komend jaar uit naar ’s-Gravenhof.
Volledig scherm
PREMIUM
Een eerdere editie van Bevrijdingspop Achterhoek, op de Groenmarkt. Als organisator Hans Boersbroek de financiën rondkrijgt, wijkt het festival komend jaar uit naar ’s-Gravenhof. © Archief/Zutphens Persbureau

Minder evenementen in de binnenstad van Zutphen, burgemeester wil meer spreiden

Het Bevrijdingsfestival en de feestelijke doorkomst van de Roparun vinden komend jaar niet meer plaats op hun vertrouwde plek in de Zutphense binnenstad. Burgemeester Annemieke Vermeulen wil evenementen meer spreiden over de stad en niet meer alleen op de drie pleinen in de binnenstad laten plaatsvinden.

  1. Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders
    PREMIUM

    Landgoed in Voorst speelt rol in fotoboek over de unieke wereld van adel, pachters en daggelders

    Tien jaar lang werkten de Veluwse fotograaf Brand Overeem (74) en geschiedkundige Bert Paasman (80) tenminste één dag in de week aan hun boek over het bontgeschakeerde leven op de voornaamste landgoederen in Voorst, Putten en Nijkerk. Het land van de jonker is een 240 pagina’s tellend historisch document in woord en beeld, dat geen streekgenoot met liefde voor de geboortegrond zou mogen missen.

Zutphen