Zo zien de minibusjes eruit die straks door Zutphen rijden. In augustus kunnen reizigers gratis kennismaken met de elektrische busjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zien de minibusjes eruit die straks door Zutphen rijden. In augustus kunnen reizigers gratis kennismaken met de elektrische busjes. © Spijkstaal International BV

Minibusjes binnenkort de weg op in Zutphen: ouderen mogen ze in augustus gratis uitproberen

Oudere Zutphenaren die slecht ter been zijn en mindervaliden kunnen over enkele weken uitproberen hoe het is om met een elektrisch minibusje de binnenstad in te gaan. De stichting Stap In Stap Uit, die de twee busjes exploiteert, start half juli met proefritten. De busjes gaan vanaf begin september officieel hun routes rijden.

  1. Tegenstanders boos na aanleg kelderput glamping Bussloo: ‘Werk is zonder vergunning al begonnen’
    PREMIUM

    Tegenstan­ders boos na aanleg kelderput glamping Bussloo: ‘Werk is zonder vergunning al begonnen’

    Tegenstanders van een glamping in recreatiegebied Bussloo zijn in hun wiek geschoten. Beheerder Leisurelands heeft dinsdag een kelderput voor drinkwatervoorziening gegraven voor de glamping. Dat mag nog helemaal niet, vinden zij, omdat voor de camping met bijzondere tenten zoals een yurt (Mongoolse nomadentent) nog geen vergunning is verstrekt. Volgens de gemeente Voorst staat Leisurelands in zijn recht en mochten de werkzaamheden gewoon worden uitgevoerd.

Zutphen