Volledig scherm
Paul Post, drijvende kracht achter onder andere De Vrije Slag door Zutphen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

'Mister Vrije Slag door Zutphen' Paul Post overleden

Zutphenaar Paul Post is in de nacht van zondag 15 op maandag 16 april na een langdurige ziekte op 52-jarige leeftijd overleden. Post was de drijvende kracht achter de zwemwedstrijd De Vrije Slag door Zutphen.

Bovendien heeft de fanatieke zwemmer en hobbyfotograaf geholpen de triatlon in Zutphen op poten te zetten, is hij voorzitter geweest van de plaatselijke zwem- en waterpolovereniging en heeft hij zich met de groep Torens in Beweging hard gemaakt voor openstelling van monumentaal erfgoed. Dat alles heeft hij gedaan naast zijn werk in de jeugdzorg en het gezinshuis, waarin hij en zijn vrouw in de loop van de jaren 23 pleegkinderen opvingen.

Post was geruime tijd ziek: in april 2017 kreeg hij te horen dat hij uitgezaaide longkanker had. De prognose: een levensverwachting van zes weken tot een jaar. De Zutphenaar was openhartig over zijn ziekte. Hij plaatste daarover regelmatig berichten op Facebook. Bovendien maakte hij samen met fotograaf Marvel Harris een fotoboek over de chemokuren die hij moest ondergaan.

Zutphen