Liesbeth Bakker in de keuken van hotel-restaurant Bakker in Vorden. Over de personeelstekorten in haar branche zegt ze het volgende: ,,Als je denkt dat je het voor elkaar hebt, moet je juist gaan zoeken.''
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Bakker in de keuken van hotel-restaurant Bakker in Vorden. Over de personeelstekorten in haar branche zegt ze het volgende: ,,Als je denkt dat je het voor elkaar hebt, moet je juist gaan zoeken.'' © Frans Nikkels

Moeizame zoektocht naar verse horecakrachten in Zutphen en Achterhoek: ‘Proberen mensen te ruilen’

Briefjes aan de deuren en bombardementen aan berichtjes op sociale media. Net nu de horeca weer een beetje mag draaien, lukt het amper om genoeg personeel in huis te hebben. Nieuwe koks en serveersters zijn nauwelijks beschikbaar. Hoe ernstig is de situatie in Zutphen en de Achterhoek?

  1. 

Nieuwe huurverhoging dreigt Zutphense zwemvereniging de das om te doen: ‘We betalen nu al meer dan voetbal- en hockeyclubs’
    PREMIUM

    Nieu­we huurverho­ging dreigt Zutphense zwemvereni­ging de das om te doen: ‘We betalen nu al meer dan voetbal- en hockey­clubs’

    Een huurverhoging van tachtig procent dreigt de Zutphense zwemvereniging De IJsselmeeuwen de das om te doen. De vereniging, gevestigd in zwembad de IJsselslag, houdt het volgens voorzitter Dennis Out maximaal twee jaar vol als de verhoging doorgaat. De vereniging heeft de contributie al moeten verhogen en het ledenaantal loopt terug. ,,Mensen zeggen: ‘als ik nog meer moet betalen voor anderhalf uur in de week zwemmen ga ik wat anders doen’.’’

Zutphen