Mozart in Zutphen. Diverse koren brengen muziekstukken van Mozart ten gehore in de Walburgiskerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Mozart in Zutphen. Diverse koren brengen muziekstukken van Mozart ten gehore in de Walburgiskerk. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Mozart in Zutphen: ‘volle bak’ in Walburgiskerk

Composities van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) waren in zijn tijd zo populair dat de inwoners van Wenen, waar hij woonde, op straat zijn melodieën floten, daags na de uitvoering van een nieuwe opera. Zo vol van de muziek van het jonggestorven genie verlaten concertbezoekers dit weekend ook de Walburgiskerk in Zutphen.

Na vandaag (zaterdag) zitten vier van de vijf concerten erop. In totaal voeren achttien verschillende koren alle achttien door Mozart geschreven missen op. Een wereldprimeur. Bedenker Ben Wamelink heeft tussen concert drie en vier door zaterdag aan het begin van de avond even gelegenheid om de balans op te maken. ,,Het loopt tot nu toe uitstekend. Het publiek is enthousiast en gelukkig. Ik krijg van iedereen te horen dat alles zo gladjes is georganiseerd. Bij elk concert is het volle bak met 450 betalende bezoekers. Dat is nog behoorlijk passen en meten, want de tweehonderd à driehonderd koorzangers vragen natuurlijk ook ruimte.”

Zutphen