Volledig scherm
In aaloop naar de opening van het Geelvinck Muziek Museum werd eerder het Geelvinck Fortepiano Festival gehouden. Het museum opent vrijdag. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Muziekmuseum in Zutphen opent binnenkort deuren

Zutphen krijgt er binnenkort een nieuw museum bij. In huis De Wildeman, het voormalige onderkomen van museum Henriette Polak aan de Zaadmarkt, opent vrijdag 30 juni het Geelvinck Muziek Museum de deuren. 

In het museum zullen onder meer veel belangrijke instrumenten uit de meest omvangrijke Nederlandse collectie historische piano's, de zogenoemde Sweelinck Collectie, te zien en ook vaak te horen zijn. In het museum zal verder veel aandacht uitgaan naar de theorie dat de wieg van Ludwig van Beethoven mogelijk in Zutphen stond. De wereldberoemde componist krijgt een belangrijke plaats in het nieuwe museum. Zo is op de eerste verdieping De Wildeman een tentoonstelling ingericht rond Beethoven en Zutphen.

Tijdelijk museum

Het Geelvinck Muziek Museum is een nevenvestiging van het Geelvinck Pianola Museum in Amsterdam. Het museum verblijft in eerste instantie voor twee jaar in Zutphen, al streven de initiatiefnemers voor een langer verblijf. 

Zutphen