Al jaren ligt er een tunnelbak eenzaam tussen de weilanden onder het spoor. Pas in de loop van volgend jaar wordt de tunnel aangesloten op de rondweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Al jaren ligt er een tunnelbak eenzaam tussen de weilanden onder het spoor. Pas in de loop van volgend jaar wordt de tunnel aangesloten op de rondweg. © Archieffoto Ronald Hissink

Na jaren van tegenslagen is voltooiing van rondweg om De Hoven in zicht, en zo ziet die eruit

videoEen eenzame rotonde naast de provincieweg en een nog eenzamere tunnelbak in de weilanden onder het spoor door. Hoewel de rondweg om De Hoven beetje bij beetje gestalte krijgt, doet het nog niet bepaald denken aan de weg die het moet zijn. De afgelopen maanden werd er bijvoorbeeld niet aan gewerkt. Daar komt verandering in. Deze maand start de laatste fase van de werkzaamheden, waarna de eerste auto’s december volgend jaar over de rondweg kunnen rijden.

  1. Coalitieakkoord in Brummen: minder afhankelijk van provincie en duidelijkheid over Burgersterrein
    PREMIUM
    1

    Coalitieak­koord in Brummen: minder afhanke­lijk van provincie en duidelijk­heid over Burgerster­rein

    ‘Vertrouwen, verbinden, versterken’, met die titel werd het nieuwe coalitieakkoord in Brummen woensdag gepresenteerd. Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 zwaaien de komende vier jaar de scepter in de gemeente. De partijen willen dat de gemeente meer taken overneemt van de provincie in het plan voor Eerbeek, waar de leefbaarheid onder druk komt te staan door de grootschalige papierindustrie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de invulling van het Burgersterrein in Eerbeek.

Zutphen