Volledig scherm
PREMIUM
De dochter en het nichtje van Daniel Opdam zaten zondag in de achterste wagon van dit treintje. © Daniel Opdam

Na voorval op kinderkermis in Zutphen mag trein pas weer rijden als NVWA dat zegt

Pas als de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) het sein op groen zet, mag een kindertrein van attractieverhuur Pape uit Keijenborg weer rijden. Zondag raakten twee kinderen lichtgewond bij een voorval op de kinderkermis van de Nationale Bokbierdag in Zutphen.

De schrik sloeg Daniel Opdam zondagmiddag rond een uur of twee om het hart. Even nadat hij zijn zoon, dochter en nichtje in het treintje had gezet, zag hij de achterste wagon met daarin zijn dochter en nichtje in een bocht kantelen. Het was maar goed dat dit wagentje vastzat aan de andere en daardoor min of meer bleef hangen, denkt hij. ,,Nu hadden ze wat blauwe plekken en flinke schrik, maar het had ook heel anders kunnen aflopen.”

 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen