Volledig scherm
De politie in Zutphen heeft na een wilde achtervolging in de binnenstad een inbreker aangehouden. © Politie Zutphen

Na wilde achtervolging in binnenstad Zutphen houdt politie inbreker aan

updateDe politie heeft vrijdagavond in Zutphen een woninginbreker aangehouden. Na een achtervolging door de binnenstad werd de man uiteindelijk met de hulp van een politiehond aangehouden.

De politie rukte uit na een melding van een woninginbraak in de buurt van de Rietbergstraat in Zutphen. De verdachte ging er vandoor toen de politie arriveerde. Zelf spreekt de politie van een wilde achtervolging die al begon aan het einde van de middag. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van een grijze Toyota Yaris. Meerdere Zutphenaren spreken op social media van een levensgevaarlijke situatie. Met een noodgang zou er onder meer door de Beukerstraat, in het centrum van Zutphen, zijn gereden. De man is uiteindelijk rond 19.30 uur aangehouden aan de Clara Schumannstraat.

Een getuige laat weten dat de man bij de Clara Schumannstraat met een tas een tuin in rende. Daar dook een agent met een politiehond op, waarna de man nogmaals probeerde te ontkomen. Volgens de getuige zou de man vervolgens door de politie hond zijn gegrepen.

Badjas

In de loop van de avond verspreidde de politie een burgernet-melding met een signalement van drie mannen. Eén van hen zou rondlopen in een badjas, de ander met ontbloot bovenlijf en een derde man in zwarte kleding. Een van de drie verdachten is vervolgens opgepakt. Naar de twee andere verdachten is de politie nog op zoek. Ook zoekt de politie nog naar de grijze Toyota Yaris.

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.

Zutphen