Volledig scherm
De politie in Zutphen heeft na een wilde achtervolging in de binnenstad een inbreker aangehouden. © Politie Zutphen

Na wilde achtervolging in binnenstad Zutphen houdt politie inbreker aan

updateDe politie heeft vrijdagavond in Zutphen een woninginbreker aangehouden. Na een achtervolging door de binnenstad werd de man uiteindelijk met de hulp van een politiehond aangehouden.

De politie rukte uit na een melding van een woninginbraak in de buurt van de Rietbergstraat in Zutphen. De verdachte ging er vandoor toen de politie arriveerde. Zelf spreekt de politie van een wilde achtervolging die al begon aan het einde van de middag. Hierbij zou gebruik zijn gemaakt van een grijze Toyota Yaris. Meerdere Zutphenaren spreken op social media van een levensgevaarlijke situatie. Met een noodgang zou er onder meer door de Beukerstraat, in het centrum van Zutphen, zijn gereden. De man is uiteindelijk rond 19.30 uur aangehouden aan de Clara Schumannstraat.

Een getuige laat weten dat de man bij de Clara Schumannstraat met een tas een tuin in rende. Daar dook een agent met een politiehond op, waarna de man nogmaals probeerde te ontkomen. Volgens de getuige zou de man vervolgens door de politie hond zijn gegrepen.

Badjas

In de loop van de avond verspreidde de politie een burgernet-melding met een signalement van drie mannen. Eén van hen zou rondlopen in een badjas, de ander met ontbloot bovenlijf en een derde man in zwarte kleding. Een van de drie verdachten is vervolgens opgepakt. Naar de twee andere verdachten is de politie nog op zoek. Ook zoekt de politie nog naar de grijze Toyota Yaris.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.

Zutphen