Natuurkundedocent op Zutphense school: '9/11 was geen aanslag'

videoNatuurkundedocent Jan Allaart, van het Baudartius College in Zutphen, staat nog steeds achter zijn uitspraak dat 9/11 geen moslim-terroristische aanslag was. De docent zorgde vorige week voor commotie door een les te openen met de stelling. 

 „Ik heb het gebracht als mijn mening. Ik ben ervan overtuigd dat 9/11 geen moslim-terroristische aanslag was.” 

Door een leerling uit de vwo 3-klas van de middelbare school uit Zutphen werd geopperd dat de Amerikaanse regering wellicht achter de aanslag zou zitten. „Dat heb ik ontkend.” Wat de theorie volgens Allaart dan wél is, wil hij niet zeggen. „Daar geef ik geen commentaar op.”

Stomverbaasd

Zijn uitspraak over de aanslag wekte verbazing bij de 14-jarige vwo-leerling, een dochter van Phaedra Werkhoven, tevens columniste van deze krant. Phaedra was stomverbaasd toen ze na schooltijd het verhaal van haar dochter hoorde. ‘Wat is dit voor iets?’, vroeg Werkhoven. 

Ze zocht per mail contact met Allaart en zaterdag wijdde ze er een column in deze krant aan. ‘Het onderwijs en de docenten moeten een baken zijn, zich aan algemeen geaccepteerde feiten houden en kennis overbrengen. Vergiftig mijn kind niet met vaag gelul.’

Reacties

Allaart kreeg naar eigen zeggen één klacht van een ouder binnen. „Dat is de enige ouder die zich er druk over heeft gemaakt. Wel jammer dat ze niet eerst naar mij is toegestapt. Normaal ontvang ik geen mailtjes over de inhoud van mijn lessen.” Werkhoven kreeg zelf wel veel reacties, waaronder tientallen op Twitter.

Volledig scherm
© EPA
  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM
    Video

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.

Zutphen