Volgens minister-president Mark Rutte wordt 5 tot hooguit 10 procent van de huurhuizen met voorrang toegewezen aan statushouders.
Volledig scherm
Volgens minister-president Mark Rutte wordt 5 tot hooguit 10 procent van de huurhuizen met voorrang toegewezen aan statushouders. © Jan de Groen

‘Negentien statushouders kregen huisvesting in gemeente Brummen, een prestatie van formaat’

LEZERSREACTIELezer Gerda Rozendal reageert op het aantal statushouders dat de gemeente Brummen heeft gehuisvest.

4 reacties

 • Walter Groothuizen

  1 maand geleden
  Is erg knap met een inwoneraantal van 20.950 (juni 2021) Toont aan dat gemeente erg weinig aan eigen inwoners van doen heeft.
 • hendrina di di somma

  1 maand geleden
  Ik ben het ook helemaal met Gerda eens,waar is de gemeente toch mee bezig eerst maar beter voor onze eigen mensen zorgen,wat zit hier achter.
 • Joop Sandberg

  1 maand geleden
  Prima data die mensen een woning kunnen krijgen , maar zet ze net als ieder ander gewoon op hun beurt wachten
 • Marianne Klaasen

  1 maand geleden
  Helemaal eens met Gerda. De wachttijden voor vrije sector en sociale huur lopen enorm op, zeker voor sociale huur. Hoe verkoop je aan een jongere, die werkt en belasting betaalt, dat hij of zij nog maar tig jaar moet wachten en bij pappie en mammie moet blijven wonen? Dit is net zo goed discriminatie, maar dan van de autochtone bevolking. Zij mogen overal voor betalen, maar er iets voor terug krijgen ho maar. Maar ja, Brummen is erg links niet waar, dus dan weet je het wel.

Zutphen